Dróntechnika

Intelligens mezőgazdaság

Térképészeti és permetező drónok előnyei

null
A drónok alkalmazásával költséghatékonyan és gyorsan megvalósítható szinte bármilyen terület feltérképezése, vizsgálata, elemzése és permetezése. Ráadásul, az automatizált folyamatoknak hála, a munka sokkal precízebb lesz.
null

Fokozott hatékonyság

Növelheted a földrajzi információgyűjtés hatékonyságát és egyszerűsítheted az adatfeldolgozást a drónmegoldások segítségével.
null

Csökkentett költségek

A drónokkal és annak segédszoftvereivel költséghatékonyan, minimalizált erőbefektetéssel végezhetünk automatizált adatgyűjtést.
null

Pontos eredménykimutatás

A begyűjtött adatok centiméter pontosak és földrajzilag rögzítettek. Minden felvétel elemezhető és feldolgozható olyan formában ahogyan a kliens kéri.
null

Célzott munkavégzés

Permetezés során akár 8 méteres szélességben is képes a permetet a növényekre juttatni bármiféle károkozás nélkül.
null

Kármentesség

A drón feladatvégzés közben nem árt sem a növényeknek sem a talajnak.
null

Minőségi mutatók

A kisebb cseppméretnek hála jobb fedettség érhető el. A lefele mozgó légtömegbe permetezett csepp gyorsan a célfelületre jut.
null

Földmérés

Legyen szó kataszteri, topográfiai, területborítási vagy területhasználati mérésekről, a drónok nyújtotta lehetőségek igazán látványos, kifizetődő és szabványos megoldásokat biztosítanak.

A drónok a repülés közben készített nagyfelbontású képeket pontos földrajzi címkékkel látják el, melyekkel olyan modelleket készíthetünk, amelyek centiméter pontossággal megfelelnek a valóságnak. Ehhez nincs szükség hosszas munkaórákra vagy nagylétszámú csapatra, hiszen a drónokat egy ember is képes irányítani egyetlen távirányító segítségével. Így még olyan területekre is valós időben bepillantás nyerhető, ahova nehéz vagy veszélyes az eljutás.

null

Növényelemzés

A drónokkal lehetőségünk nyílik folyamatosan nyomonkövetni a teljes biomassza egészségének alakulását és akár növényvegetációs elemzés (NVDI) készítésére is használhatjuk őket.

Detektálhatjuk velük a kártevőket, vagy épp időben, még kezelhető stádiumban fedezhetünk fel betegségeket. A tápanyag-ellátottság mellett a vízhiányra vagy épp víztöbbletre is fény derülhet. Az összegyűjtött adatok segítségével az optimális állapotot teremthetjük meg növényeink számára, termést becsülhetünk meg, monitorizálhatjuk az érési folyamatot, tökéletesíthetjük a permetezést és az öntözést is.

null

Kárfelmérés

Hagyományos kárfelmérés esetén komoly nehézséget jelenthet magas épületek, nehezen megközelíthető helyek és nagy kiterjedésű területek kármeghatározása.

A dróntechnológia használatával a kárfelmérés ilyen esetekben lényegesen egyszerűbbé válik.A magasból készült nagyfelbontású felvételek segítségünkre lehetnek kár- és követelésrendezésnél, kockázat elbírálásnál, információgyűjtésnél az adott káreseménnyel kapcsolatban.Területalapú kárfelmérésnél a GPS koordináták alapján teljesen pontos információt kapunk az érintett terület nagyságáról.

null

Permetezés

A dróntechnológiás permetezés során 90%-al kevesebb víz illetve 50%-al kevesebb növényvédőszerre lehet szükségünk mint a korábbi permetezési technológiák esetén.

    • Lehetőség nyílik a belvizes, vízállásos, felázott területek teljes értékű permetezésére.
    • Megoldottá válik a foltkezelés, így hatékonyabb és környezetkímélőbb növényvédelmet tud kialakítani a gazdaságában.
    • Szélsőséges domborzati viszonyok között is lehetősége nyílik a permetezésre.
    • Az alacsony vízigény (szántóföldön akár 10 l/ha) révén hatékonyabban tudja a tagolt földterületeket permetezni.