Lakás berendezésekor a piacon lévő temérdek modellnek köszönhetően, ízléstől és helytől függetlenül, néha nehezebb megtalálni a legjobb darabokat. Éppen ezért jó, ha mindig felteszünk magunknak előtte néhány kérdést, mielőtt nagy összegeket bútorba fektetnénk. Most csokorba szedtü k a leghasznosabb tippeket!

  1. Mennyi szabad helyed van?

Ez határozza meg a vásárolt bútorok méretét. Például ha kicsi otthonod van a sarok konyhabútor a leggazdaságosabb befektetés. Használj többfunkciós darabokat és színeket, amelyek vizuálisan bővítik a teret. Vagy ellenkezőleg, ha sok helyed van, akkor válassz nagyobb darabokat, hogy elkerüld az üresség érzését.

  1. Ki használja ezt a helyet?

Ha olyan teret rendezel be, amit csak te használsz, akkor a döntés könnyebb. Viszont ha a pároddal, családoddal vagy háziállattal élsz, akkor rájuk is gondolnod kell, ami segít meghatározni a bútorok típusát, színét, anyagát. Bár lehet, hogy beleszerettél egy finom anyagból készült krémszínű kanapéba, gyerekkel nem biztos, hogy a legkedvezőbb megoldás.

  1. Mire használod a helyet?

Minden bútordarab praktikus és funkcionális, valamint esztétikai célokat szolgál. Ha a nappali szekrénysorok és egyéb szükséges kiegészítők döntéséről van szó, akkor legyen letisztult. Egy natúr színű bútorral, kényelmes kanapéval, és egy kisebb asztallal megvan minden, ami az otthonias légkörhöz szükséges.

  1. Milyen színek passzolnak?

Ha kedvenc színeiddel díszíted otthonodat, az már önmagában is félsiker, jó hangulatot ad. Csak olyan árnyalatokkal vedd körül magad, amelyek tetszenek, de ügyelj arra, hogy vizuálisan ne szűkítsék a helyiséget.

  1. Milyen élettartamú legyen a bútor?

Ha tartós befektetést szeretnél, akkor válassz minőségi bútort, még akkor is, ha az árak meghaladják a költségvetésed. Ez különösen a konyhabútorok esetében fontos, ami a lakás legintenzívebben igénybe vett helyisége.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Name *